
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Emekçi Kadın Akademisi, Yrd. Doç. Dr. Nagihan Durusoy ve Yrd. Doç. Dr. Çağla Ünlütürk`ün katıldığı “Çalışma Yaşamında Kadın” başlıklı akademik eğitimlerle devam etti.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın Emeği ve İstihdamı Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Emekçi Kadın Akademisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda “Çalışma Yaşamında Kadın” başlığı altında gerçekleşti. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nagihan Durusoy ve Yrd. Doç. Dr. Çağla Ünlütürk’ün katılım göstererek bilgi paylaşımında bulunduğu akademi eğitiminin açılışında konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, ülkemizde kadın istihdamına ve sosyal haklara yönelik yaşanan sıkıntılara değindi.


“TEŞVİKLER KADIN İSTİHDAMI İÇİN DÜZENLENMELİ”
Çağrı Gruşçu, kadın istihdamı konusunda Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri ile karşılaştırıldığında, oldukça düşük bir orana sahip olduğunu belirterek; “Çalışma hayatında ayrımcılığa gidilmemesi açısından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 23 ve 24. maddelerinin iyi incelenmesi ve Türkiye’nin bu beyannameye uyumlulaştırma çabasının uygulamaya da yansımasını ivedilikle beklemekteyiz.” diye konuştu. Kayıt dışı istihdamda birçok kadının mevcut olduğunu da belirten Gruşçu, devlet tarafından işverenlere sağlanacak destek ve teşviklerin kadın istihdamına yönelik uygulanması gerektiğini belirterek kadının iş gücü piyasasında etkin rol alabileceğini ifade etti.


“KADIN KOOPERATİFLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ”
Gruşçu, İzmir Kent Konseyi olarak özellikle üreten kadınların üçüncü eli olmaya söz verdiklerini belirterek; “Eve mahkûm edilen üretici kadınlarımızın sosyal yaşama entegrasyonunu da sağlayacak planlamalarla birlikte; İzmir’den başlayacak bir hareketle üretici kadın kooperatiflerinin kurulabilmesi için gerekli girişim ve müzakereleri sağlayacağımızın bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kadın Meclisi Kadın Emeği ve İstihdamı Çalışma Grubu Başkanı Aslı Umucu ise, “Emekçi Kadın Akademisi, kadınlarımıza farkındalık yaratmak, kadınlarımızı ekonomik, sosyal ve kültürel hakları konusunda bilinçlendirmek, ülke ekonomisinde kadın emeğinin değeri ve sorunlarını tartışarak çözüm önerileri oluşturmak amacıyla kuruldu. Bu panellerimiz ve akademik eğitimlerimiz belirli aralıklarla devam edecek.” diye konuştu.
Akademinin ardından Çalışma Grubu Başkanı Aslı Umucu, eğitmenlere katkı ve katılımlarından ötürü teşekkür etti.
0 Comments:
Yorum Gönder